Un any construint una ciutat per a viure-hi

image

Ja fa un any que Barcelona en Comú governa a Barcelona i que tinc la responsabilitat i l’orgull de coordinar l’àrea de govern que s’ocupa de les polítiques d’ecologia, d’urbanisme i de mobilitat. Un any en el que hem començat a impulsar un canvi de model de ciutat, posant per davant la sostenibilitat, la millora de l’espai públic, la transformació urbana al servei de la gent i el canvi de model de mobilitat. Fer balanç permet veure que ja hi ha molta feina feta, però també encara molta per fer, que el canvi que volem és de llarg recorregut i que la ciutat es canvia, passa a passa, però amb objectius i horitzons clars, definits i compartits amb la gent.

Endreçar, canviar la cultura de treball, i sobretot posar ordre en tot allò que el govern de CiU no va saber afrontar, ens ha ocupat molt temps, massa temps. Ha estat una feina invisible i alhora necessària que ens ha permès posar fonaments a tot allò que volem impulsar. Ens vam trobar un Ajuntament que feia urbanisme a través de la iniciativa privada, que quan tenia un problema o no aconseguia regular un tema (habitatges d’ús turístic, terrasses, etcètera) proposava moratòries sense afrontar realment el tema o feia grans anuncis sense contingut i sense tenir en compte la capacitat real de desenvolupar-los.

Però, tot i aquesta feina, difícil i poc visible, tenim la sort d’haver comptat amb un gran equip de treballadors i treballadores municipals i amb l’alè i l’exigència dels veïns i veïnes per avançar. Hem reorientant alguns projectes i posat l’urbanisme al servei de la ciutat i de la seva gent. Fent un urbanisme social de dimensió humana. És l’urbanisme de les Superilles, que per primer cop, compten amb la voluntat d’implememtar-les i un pressupost suficient per a desenvolupar-se en una estratègia global de ciutat per recuperar el carrer i posar-lo al servei de la gent. És l’urbanisme de la rehabilitació amb grans inversions i ajudes per millorar edificis residencials, edificis municipals, habitatges i espai públic a partir de tres criteris: l’accés a l’habitatge, l’estalvi energètic i la millora de les condicions d’habitabilitat

Avui tots els promotors privats ja saben que no poden comptar en l’aprovació del seu projecte per silenci administratiu i que qualsevol nova planificació ha de respondre als interessos de la ciutat, en benefici del bé comú (ho saben els promotors de l’hotel projectat i no desenvolupat al Deutsche Bank i també els veïns de Torre Garcini, on es preveia una operació especulativa i aviat serà un equipament municipal al servei del barri). Avui, tenim també un Pla d’allotjaments turístics, que preserva el dret a l’habitatge i redueix la pressió turística en els entorns de major densitat, elaborat amb participació i escoltant a la gent. El nou Pla posa ordre i regula la ubicació d’aquests establiments a la ciutat, trencant la dinàmica de barra lliure per la seva proliferació, amb els problemes de densificació i de mobbing als habitatges que s’estaven produint. Avui, els veïns de la Meridiana saben que ja estem actuant en la transformació d’aquest gran vial, els de la Ronda de Dalt que estem buscant les millors solucions de cobertura, els de Pere IV que el projecte ja està en marxa, i una llarga llista més…

Un nou model de mobilitat sostenible està naixent mentre l’antic (el del cotxe privat) es resisteix encara a perdre pes. Però estem fent més de 200 km de carrils bici, estem guanyant espais per a vianants, per accelerar el desplegament de la Xarxa Bus, per la connexió del tramvia a la diagonal (amb uns estudis tècnics que ho avalen i que estan disponibles per a tota la ciutadania, com no s’havia fet mai), avancem el pressupost que hauria de posar la Generalitat per fer justícia als veïns de La Marina del Prat Vermell i la Zona Franca on arribarà la L10, i tot això congelant les tarifes de transport públic l’any 2016.

És en aquesta ciutat per viure-hi, amb protagonisme ciutadà, on hem impulsat un compromís amb el món: volem liderar la lluita contra el canvi climàtic conjuntament amb altres ciutats del món. Això és el que vam dir a la COP21 a París, i això és el que fem creant la Taula contra la contaminació i impulsat el “Compromís Barcelona pel Clima” amb dos grans objectius amb horitzó 2030: reduir els nivells d’emissions de CO2 a un 40% respecte als valors del 2005; i incrementar el verd urbà en 1,6 Km2.

L’experència d’un any demostra que tot no ho podem, però com que tot ho volem, fem camí: volem el dret a la ciutat i en pocs mesos hem canviat l’orientació de la política urbanística; volem el dret a la mobilitat, i a més de congelar les tarifes de 2016, impulsem actuacions que ens porten a un canvi de model; volem el dret a l’energia, i per això estem impulsant la creació d’un Operador energètic, per assegurar una política energètica municipal i la garantia d’accés als subministraments bàsics a la ciutadania.

Hem fet molt, però farem molt més. Tenim ara les eines per fer-ho, un canvi de model urbanístic, de mobilitat i mediambiental és un treball de fons, però l’impuls del primer any ens dóna pistes de que podem seguir avançant, i molt!